Till nyhetslistan

Självständighetsdag firades på nätet

7.12.2020 16.18

Självständighetdags festgudstjänst livestreamades på nätet och uppvaktning och kransnedläggning gjordes med säkerthetsavstånd

Allvarlig coronaläget väkte oro redan innan självständighetsdagen och därför bestämde Sjundeå församlingars kyrkoherdar att livestreama självständighetsdagens festgudstjänst från S:t Petri kyrka med endast församlingens arbetare och Sjundeå kommuns representant på plats.

Efter gudstjänsten gjordes kransnedläggning och uppvaktningen på hjältegravarna inne i S:t Petri och vid Sjundeå begravningsplats så att först lade Sjundeå församlingar och Sjundeå kommun kransen ned, sen Sjundeå krigsveteraner och till sist scouterna Sjundeå strömstarar. Genom att göra kransnedläggningen på så här sättet kunde vi hålla krävande säkerhetsavstånd och vara säkert att inte mer än 10 personer samlades på hjältegravarna samtidigt.

uppvaktningen och kranser på hjältegravar

Läsning av kranser