En flöjt

Musik och församlingen

I skapelsen gav Gud musiken till människan som gåva. Med sång och musik har kristna genom tiderna tackat och lovprisat Gud. I gudstjänstlivet och vid kyrkliga förrättningar har musiken en stor betydelse. Också i församlingens andra arbetsformer ingår musiken som en viktig del. Kyrkomusikern ansvarar för församlingens musikverksamhet.

Konsert "Mot ljuset"

Sjundeå svenska församling bjuder på denna konsert "Mot ljuset" för sina medlemmar .

Juho Punkeri sjunger valda delar från Händels Messias samt Bach och orkestern bjuder på Telemann samt Händel. Konserten avslutas med Bachs Air.

Denna ca. en timmes konsert kan man se på församlingens hemsida under tiden 2.-4.4.2021

Länken till konserten

Orgeln i Sjundeå S:t Petri kyrka

Orgeln

Sjundeå kyrka fick sin första orgel 1786 och blev därmed bland de första kyrkorna på den finländska landsbyggden som hade orgel. Kung Gustav III godkände anskaffningen och orgeln byggdes av Orgelbyggare Svahn. Den nuvarande orgeln är kyrkans tredje och byggdes 1971 av Paul Ott, Göttingen. Orgeln är helmekanisk och har 26 stämmor.