En flöjt

Musik och församlingen

I skapelsen gav Gud musiken till människan som gåva. Med sång och musik har kristna genom tiderna tackat och lovprisat Gud. I gudstjänstlivet och vid kyrkliga förrättningar har musiken en stor betydelse. Också i församlingens andra arbetsformer ingår musiken som en viktig del. Kyrkomusikern ansvarar för församlingens musikverksamhet.

De vackraste julsångerna

De Vackraste Julsångerna ordnas tyvärr inte i år p.g.a coronapandemin. Vi beklagar situationen.

Katis Jul

Ti 22.12 kl 20 ”En natt för länge sedan” med Gruppen KVARNROT (Katarina Kvarnström, Tusse Sjöblom och Teddy Granroth).

Kören Lågan 5 årsfest

Tisdagen 5.1 kl. 18 Kören Lågan 5 årsfest

Lux Musicae

8-10.1.2021 med tvåspråkig högmässa 10.1 kl 10

Körkonsert Som när en farkost

12.2 kl.18 Körkonsert “Som när en farkost” med solist, recitatör och instrumentalister under ledning av Håkan Wikman

Orgeln i Sjundeå S:t Petri kyrka

Orgeln

Sjundeå kyrka fick sin första orgel 1786 och blev därmed bland de första kyrkorna på den finländska landsbyggden som hade orgel. Kung Gustav III godkände anskaffningen och orgeln byggdes av Orgelbyggare Svahn. Den nuvarande orgeln är kyrkans tredje och byggdes 1971 av Paul Ott, Göttingen. Orgeln är helmekanisk och har 26 stämmor.