Diakoni

Diakonins uppgift är att lindra människans själsliga, andliga och materiella nöd. Det händer mycket i livet och det kan uppstå situationer då man i förtroende vill tala med en annan människa. Med diakoniarbetaren eller prästen kan du prata om dina sorger och bekymmer. I församlingen finns olika grupper där man kan stöda varandra genom samtal.

• Bönegruppen träffas varannan torsdag kl. 18 i Capellas Torskammare (ingång från torget). Bön är ett sätt att stanna en stund inför Guds ansikte. Kom med och be, tacka Gud och bekanta dig med nya människor. Du kan också sända dina böneämnen till oss.

• Mentalvårdsgruppen träffas en gång i månaden kl. 12.30 på tisdagar i Capellas Torskammare (ingång från torget).  Välkomna gamla och nya medlemmar till en gemensam samvaro! Vi samtalar och utbyter tankar vid en kopp kaffe. Utöver träffarna samlas vi ibland på olika utflykter. Gruppen är tvåspråkig.

• Diakonikretsen träffas kl. 13 en fredag varje månad i församlingshemmet. Välkommen med i vår gemenskap både gamla och nya medlemmar! Vi understöder arbetet bland gatubarn i Peeteli församling i Tallinn.

Sjundeå svenska församlings diakon är Gun Venäläinen.
Mottagning och hembesök enligt överenskommelse, 040 533 6946.

Familjerådgivningscentralen i Raseborg

Familjerådgivningscentralens grunduppgift är att genom samtal och terapi stöda och hjälpa par och familjer i svårigheter och kriser. Familjerådgivningscentralen kan också hjälpa i livets övriga kriser.

Läs mer om centralens arbete på deras webbplats www.raseborgfrgc.fi/

Tidsbeställning

Tisdagar och torsdagar kl. 9-10