Diakoni

Diakonins uppgift är att lindra människans själsliga, andliga och materiella nöd. Det händer mycket i livet och det kan uppstå situationer då man i förtroende vill tala med en annan människa. Med diakoniarbetaren eller prästen kan du prata om dina sorger och bekymmer. I församlingen finns olika grupper där man kan stöda varandra genom samtal.

• Bönegruppen träffas varannan torsdag kl. 18 i Capellas Torskammare (ingång från torget). Bön är ett sätt att stanna en stund inför Guds ansikte. Kom med och be, tacka Gud och bekanta dig med nya människor. Du kan också sända dina böneämnen till oss.

• Diakonikretsen träffas kl. 13 en torsdag varje månad i församlingshemmet. Välkommen med i vår gemenskap både gamla och nya medlemmar! Vi understöder arbetet bland gatubarn i Peeteli församling i Tallinn.

Sjundeå svenska församlings diakon är Gun Venäläinen.
Mottagning och hembesök enligt överenskommelse, 040 533 6946.

Familjerådgivningscentralen i Raseborg

Familjerådgivningscentralen Raseborg erbjuder professionell samtalshjälp för par, familjer och enskilda.

När relationerna inte fungerar, vid tunga förluster och vid olika vägskäl i livet är det bra att få samtala med någon som lyssnar. Ett samtal med en utomstående, pålitlig och yrkeskunnig person ger hjälp att strukturera tankarna kring livssituationen och få nya perspektiv och lösningsmodeller. Till familjerådgivningen kan man komma ensam, tillsammans med sin partner eller med någon annan familjemedlem.

Familjerådgivningscentralen betjänar på svenska, finska och engelska. Samtalen är avgiftsfria och familjerådgivarna har lagstadgad tystnadsplikt.

Läs mer om centralens arbete på deras webbplats www.raseborgfrgc.fi/

Tidsbeställning

Tisdagar och torsdagar kl. 9-10