Diakoni

Du som vill hjälpa eller behöver hjälp- vänligen kontakta diakonarbetare Lotta Ylitalo 040 5336946 eller per e-post: eva-lotta.granberg@evl.fi

Diakonins uppgift är att lindra människans själsliga, andliga och materiella nöd. Det händer mycket i livet och det kan uppstå situationer då man i förtroende vill tala med en annan människa. Med diakoniarbetaren eller prästen kan du prata om dina sorger och bekymmer. I församlingen finns olika grupper där man kan stöda varandra genom samtal.

• Bönegruppen träffas varannan torsdag kl. 18 i Capellas Torskammare (ingång från torget). Bön är ett sätt att stanna en stund inför Guds ansikte. Kom med och be, tacka Gud och bekanta dig med nya människor. Du kan också sända dina böneämnen till oss.

• Diakonikretsen träffas kl. 13 en torsdag varje månad i församlingshemmet. Välkommen med i vår gemenskap både gamla och nya medlemmar! Vi understöder arbetet bland gatubarn i Peeteli församling i Tallinn.

Sjundeå svenska församlings diakonarbetare är Lotta Ylitalo.
Mottagning och hembesök enligt överenskommelse, 040 533 6946.

Sjundeå svenska församlings motto är: hopp och framtidstro.

Coronavirusepidemin

Sjundeå svenska församling koordinerar butiks-och annan hjälp tillsammans med Sjundeå finska församling under den här utmanande tiden med Coronavirusepidemin.

Frivilliga ställer upp och hjälper i första hand riskgrupper med butiksärenden bland annat.

Bästa församlingsmedlem,

Vi går en speciell sommar till mötes, restriktioner och rekommendationer fyller vår vardag. Det betyder dock inte att någon skall behöva känna sig ensam.

Jag finns här för just Dig.

Vi kan gå på en promenad i det vackra vädret, sätta oss på en bänk och prata, be tillsammans o.s.v. Det går även bra att talas vid per telefon om man så önskar. Hjälp med uträttande av ärenden, såsom butik och apotek, går också att ordna.

Jag är alltså Lotta Granberg som börjat som diakonarbetare i församlingen. Jag jobbar även halvtid som byråsekreterare så jag är bäst tillgänglig onsdag-fredag på nummer 040 533 6946, eftersom kansliet är öppet måndag och tisdag, men svarar givetvis även då i telefon.

Ingen sak är för liten eller stor, så tveka inte att ta kontakt. Jag har tystnadsplikt så allt vi diskuterar är konfidentiellt.

Soliga sommarhälsningar,

Lotta Ylitalo

Diakonarbetare, Sjundeå svenska församling

eva-lotta.granberg@evl.fi

040 533 6946

Tillsammans är vi starka

handslag

Familjerådgivningscentralen i Raseborg

Familjerådgivningscentralen Raseborg erbjuder professionell samtalshjälp för par, familjer och enskilda.

När relationerna inte fungerar, vid tunga förluster och vid olika vägskäl i livet är det bra att få samtala med någon som lyssnar. Ett samtal med en utomstående, pålitlig och yrkeskunnig person ger hjälp att strukturera tankarna kring livssituationen och få nya perspektiv och lösningsmodeller. Till familjerådgivningen kan man komma ensam, tillsammans med sin partner eller med någon annan familjemedlem.

Familjerådgivningscentralen betjänar på svenska, finska och engelska. Samtalen är avgiftsfria och familjerådgivarna har lagstadgad tystnadsplikt.

Läs mer om centralens arbete på deras webbplats www.raseborgfrgc.fi/

Tidsbeställning

Tisdagar och torsdagar kl. 9-10