Barn håller händer

Barn och familj

En pingsthälsning från Kati

Klapp och Klang 2 Kati och Lill-Julle sjunger några Klapp och Klang-sånger som passar för lite större barn än bebisar. Du kommer väl med?!

Lekdagen. Kati och Lill-Julle firar LEKDAGEN med att leka "Stakakärring".

Det förlorade fåret. Familjeandakt med Kati och Lill-Julle som berättar om herden och det förlorade fåret.

Klapp och Klang med Kati och Pompe-Lotta.

Familjeandakt om Jesu lärjungars nattliga fiskefärd, Kati och Lill-Julle berättar om en fiskefärd som inte var så lyckad men som plötsligt ändrades i glädje.

Påskens Kim spel, Kati och Lill-Julle leker med påskgrejer.

Barnens påskandakt, Kati och Lill-Julle berättar om påskens glada överraskning.

Barnens Skärtorsdag, Kati och Lill-Julle förklarar varför det heter Skärtorsdag och vad som hände då för länge, länge sedan.

Palmsöndagens familjeandakt, Kati och Lill-Julle berättar om palmsöndagens händelser.

I församlingen ordnas familjeklubbar och olika musik- och lekgrupper.

I Sjundeå svenska församling finns två musik- och lekgrupper för barn och familjer.

• Klapp & Klang, sång- och lekklubb för föräldrar och barn (ca 1-4 år) i Postillan torsdagar kl. 10-12. Vi hinner också med fika och pratstund. Ledare, Kati Kvarnström

• Babygruppen träffas fredagar kl. 10.30 i Lugnet. Sång och lek tillsammans med Sirpa Lilius. Gruppen är tvåspråkig.

Inför skolstarten

Lill-Julle och kyrkråttan Råttis

Lill-Julle och kyrkråttan Råttis undrar hur det är att gå i skolan.

Vad kan man behöva ha med i skolväskan? Får man allt man behöver i skolan av läraren? Det kan vara mycket man funderar på då man ska börja i första klassen.

Råttis tror att man också kan behöva ett metspö i ryggsäcken...och en gammal ostbit att gnaga på, ifall om att man plötsligt blir väldigt nervös. Lill-Julle tror att man nog klarar sig bra bara man har någon trygg liten pryl med sig som kan trösta en om man börjar känna sig osäker, ett gosedjur till exempel.

Då kommer lillängeln Miranda farande på sin cykel, plingar i ringklockan och säger: ”Inte behöver ni vara oroliga! Allt ordnar sig nog och det är jätteskoj i skolan, det har jag hört! Dessutom är ju Gud alltid med er! Tjolahopp och hej! Vi ses!”

I nästa stund förvinner hon iväg på cykeln.

Råttis och Lill-Julle står förvånade kvar och tänker: Visst har hon rätt, inte behöver vi vara oroliga. Nu ska vi ha roligt och njuta av fina sommaren och sen ska vi ha skoj i skolan.

En liten flicka