Sjundeå begravningsplats

Kalansgränden, 02570 Sjundeå kby

Sjundeå begravningsplats

Sjundeå gravgård är belägen invid Sankt Petri kyrka.

Begravningsplatsen har utvidgas i olika etapper. År 2000, anlades ett urnegravområde och år 2016  en minneslund.

Hjältegravsområdet invigdes på De stupades dag den 15 maj 1949. Mitt emot hjältegravarna finns en minnessten där man kan tända ljus för anhöriga begravda på annan ort.

År 2009 genomfördes en grundlig restaurering av kyrkan, då också ett nytt servicehus byggdes. I servicehuset finns ett avskedsrum vars fönster är beklätt med textilkonstnären Helena Vaaris konstverk ”Kyyneleet” (Tårar).

Parkering

Begravningsplatsens och kyrkans parkeringsplats är bälgna i samband med församlingshemmet. Fordonstrafik är förbjuden på gravplatsen. Parkering framför kyrkan är förbjuden med undantag för servicetrafik till servicehuset.

Parkering
Handikapp