Konsert

Lux Musicae

Mot Nya Toner - Uusin Sävelin

Lux Musicae förenar novembermörkret med ljuset från musiken. Bland platserna för konserterna är den unika och medeltida Sjundeå S:t Petri kyrka. Festivalen ordnas av Musik i Sjundeå r.f.

Fre 19 november kl. 19 i Sjundeå kyrka:

Frid i vår tid: kompositörer Gustav Holst, Peter Grans (uruppförande), Nino Rota, Tomi Räisänen (uruppförande av det segrande verket i tävlingen Sjundeå 560).

Helena Juntunen sopran, Jukka Untamala, violin, kapellmästare och Lojo stadsorkesters musiker.

Lör 20 november kl. 18 Sjundeå kyrka:

Jord och måne – terra e luna: kompositörer Sami Klemola (uruppförande), Paavo Korpijaakko, (uruppförande), Ralph Vaughan Williams, Franz Schubert.

Helena Juntunen, sopran, Jukka Untamala, violin, kapellmästare och Lojo stadsorkesters musiker.

Sön 21 november kl. 16 Sjundeå kyrka:

Aino, goda fågel! Kära Jannevännen!

Sibelius som ljudbrev: Sibelius sångmusik och brevväxling mellan makarna Sibelius.

Helena Juntunen, sopran, Eveliina Kytömäki, piano, Sampo Sarkola, berättare.

Lux Musicae affisch