När döden kommer nära

Hela livet framstår i en annan dager när döden kommer nära. Enligt vår kristna tro är döden ändå inte slutet på allting. Som kristna välsignar vi den avlidna till gravens vila med hoppet om uppståndelse och ett nytt liv.

Vid dödsfall tar de anhöriga vanligen kontakt med en begravningsbyrå. På byrån kan man hjälpa med de bokningar som behövs för begravningen.

Du kan också kontakta församlingens pastorskansli för att boka tid för en jordfästning. En jordfästning hålls vanligen på en fredag och lördagar. På söndagar och helgdagar ordnas inte jordfästningar.

Begravningsdagar

Vanligtvis ordnas jordfästningar fredagar och lördagar kl 10 i Sjundeå S:t Petri kyrka. Kistbegravningar ordnas samma tider. Urnebisättningar ordnas torsdagar kl 9-15. På söndagar och helgdagar ordnas inte jordfästningar.

Gravgården

Blomsternedläggnings vid kista i kyrka.