Julkonsert med gruppen KVARNROT med vänner

to 22.12 kl. 20.00 – 21.30
mainos

S:t Petri kyrka

I väntan på julnatten.

Den stämningsfulla traditionen som började år 2002 fortsätter alltjämt. Det var då inbitna körsångaren Katarina Kvarnström bestämde sig för att samla musikvänner runt sig och göra julkonserter som solist. Sjundeås vackra, stämningsfulla medeltidskyrka med den underbara akustiken var ett självklart val av konsertsal.

De senaste tio konserterna har gruppen KVARNROT varit grundstommen och tillsammans med inbjudna musiker framfört julmusik mycket variationsrikt. I årets satsning får åhörarna njuta av utvalda sånger från de 20 år som gått sedan starten. Varje år är representerat av en eller flera låtar. Vackra, stämningsfulla, innerliga sånger, en del är medryckande svängiga, en del inbjuder till eftertanke, har sammanställts i ett mycket variationsrikt framförande.

Ensemblen i år består av Katarina Kvarnström (sång), Teddy Granroth (piano, sång), Päivi Mäkinen (gitarr, sång) och Sirpa Lilius (klockor, chimes, flöjt).

Konserterna är öppna för alla och arrangeras i samarbete med Sjundeå svenska församling.
Programbladsavgift 15€ uppbärs.

Varmt välkomna!