Mässa

Högmässa

Tredje söndagen efter trettondagen
Jesus väcker tro

Jesu offentliga verksamhet har börjat.
I tron har en kristen människa en fast grund för sitt liv. Denna söndag kallas trons söndag.

Tvåspråkig högmässa med GA-start/ kaksikielinen messu/ Yhteisvastuu

Kyndelsmässodagen.
Kristus, utstrålningen av Guds härlighet.
Enligt medeltida sed välsignades alla ljus som skulle användas i kyrkan under det kommande året.
Gemensamt Ansvar insamlingen startar
Tvåspråkig högmässa för hela familjen i S:t Petri kyrka och efter högmässan evenemang i församlingshemmet.

Välkommen med i insamlingen Gemensamt Ansvar 2020 som i år stöder föräldraskapets betydelse i samarbete med Mannerheims Barnskyddsförbund och Rädda Barnen rf.

20 % av de insamlade medlen går direkt till Mannerheims Barnskyddsförbunds förening i Sjundeå för att stöda föräldraskapet. Vårens samtliga Gemensamt Ansvar evenemang organiseras tillsammans med Mannerheims Barnskyddsförbunds förening i Sjundeå.

Högmässa

3 söndagen före fastetiden.
Den oförtjänta nåden.
Församlingen och dess tjänare uppmanas att kämpa trons goda kamp i förtröstan på Guds nåd. Guds nåd kan inte förtjänas. Hans godhet är lika stor mot alla.